Mikseglass
​
Et mikseglass er et viktig redskap i enhver hjemmebar med respekt for seg selv.
​
Hvorfor?
​
Ved røring oppnås to resultater: nedkjøling og utvanning. Selvfølgelig ønsker vi cocktailene våre kalde, og dette oppnås ved å tilsette is. Men å bare ha noen isbiter i et glass vil ikke gi en godt blandet og balansert drink.
​
Et mikseglass gjør det også enkelt å blande flere av den samme drinken samtidig. Et gjennomsnittlig mikseglass har et volum på mellom 50 og 75 cl, noe som gjør det mulig å mikse to eller flere drinker samtidig.
​
Nøkkelen til å lage cocktailer på høyt nivå er presisjon og konsistens: Du vil kunne gjenskape en perfekt Manhattan gang på gang.
Så kan du gjerne si: "Men jeg kan vel bare gjøre dette i shakeren min!" Det kan du selvfølgelig, men for å oppnå den samme reproduksjonsevnen og konsistensen, er det å bruke riktig verktøy for riktig oppgave avgjørende.
​
Cocktailer som skal røres, røres i mikseglass.
​