Enzoni er en krysning av Negroni og Gin Sour, hvor sødmen fra Martini Rosso i Negroni erstattes av saften fra grønne druer. En delikat aperitif som er litt mykere i kantene enn Negroni. Om du vil enda litt lenger over i det søte, kan Campari erstattes med Aperol.
Ingredienser:
3 cl gin
3 cl Campari
2 cl sitronsaft
2 cl sukkerlake *
5 grønne druer
Putt druene i en shaker og knus dem med en muddler. Hell i resten av ingrediensene og isbiter, og shake godt.
Ha én stor isbit i et lowballglass, og hell i drinken gjennom en strainer.
Pynt med druer og en appelsinskive på en cocktailpinne.
* Sukkerlake, eller Simple Syrup finner du som ingrediens i mange drinker. Sukkerlake kan kjøpes, men dette lager du enkelt selv. Ha like deler sukker og vann i en kjele, og varm forsiktig opp under omrøring. La den avkjøles.
Heller du sukkerlaken over på en tett flaske, kan du oppbevare denne i kjøleskapet i ukesvis.