top of page

Enzoni




Enzoni er en krysning av Negroni og Gin Sour, hvor sødmen fra Martini Rosso i Negroni erstattes av saften fra grønne druer. En delikat aperitif som er litt mykere i kantene enn Negroni. Om du vil enda litt lenger over i det søte, kan Campari erstattes med Aperol. 


Ingredienser:

  • 3 cl gin

  • 3 cl Campari

  • 2 cl sitronsaft

  • 2 cl sukkerlake *

  • 5 grønne druer

Putt druene i en shaker og knus dem med en muddler. Hell i resten av ingrediensene og isbiter, og shake godt.

Ha én stor isbit i et lowballglass, og hell i drinken gjennom en strainer. 

Pynt med druer og en appelsinskive på en cocktailpinne. 


* Sukkerlake, eller Simple Syrup finner du som ingrediens i mange drinker. Sukkerlake kan kjøpes, men dette lager du enkelt selv. Ha like deler sukker og vann i en kjele, og varm forsiktig opp under omrøring. La den avkjøles.

Heller du sukkerlaken over på en tett flaske, kan du oppbevare denne i kjøleskapet i ukesvis. 

bottom of page