Rom, lime, sukker og mynteblader i skjønn forening!
Denne Cubanske klassikeren kan serveres i glass, Mule-kopp eller f. eks. som punsj i en stor bolle eller pitcher. Perfekt som velkomstdrink, en sikker vinner sommerstid og visstnok favorittdrinken til Ernest Hemingway. En av flere da, sannsynligvis 😉
Ingredienser til 1 Mojito:
4 cl lys rom
2 cl ferskpresset limejuice
En liten neve mynteblader
2 ts sukker
Club Soda
Ha sukker, myntebladene og limejuice i et glass og mos forsiktig med en mudler. Ikke ødelegg myntebladene. Fyll opp med knust is, hell i rom og topp med Club Soda. Pynt med en myntekvast og server med et sugerør.
Varianter:
Ha noen dråper Angostura Bitters i for å kutte litt sødme.
Bruk sukkerlake (Simple Syrup) i stedet for sukker.
Test med mørk rom og brunt sukker.
Prøv gjerne å tilsette forskjellig frukt eller bær til originalen, som jordbær, blåbær, ananas, mango... Vær kreativ!
Lag en variant uten rom, så har du en Virgin Mojito eller Nojito.